Spring naar inhoud

Goede pers

30 september 2013

Caroline Bes van Cocktailicious, verzon, als beloofd, een cocktail met Bruine Jenever van Hooghoudt en doopte hem Zuidwester (klik voor het recept).

‘Deze Zuidwester is een stoere Hollandse herfstcocktail op basis van bruine jenever, ginger ale en limoen. Als je deze cocktail gedronken hebt, kun je de zwaarste storm trotseren!’

Han Sjakes, freelance journalist en gediplomeerd proever, dicht Hooghoudt’s Bruine Jenever de x-factor toe. En meer dan dat. Zijn hele verhaal hier op Sjakes.com.

‘De Bruine Jenever is een uitgebalanceerde mix van onder andere neutrale graanalcohol, moutwijn (= niet zo neutrale alcohol), jeneverbes, kandij en home made extracten van vanille, kaneel, zoethout, foelie en korianderzaad. Ik neem aan dat de kleur van de kandij en de extracten komt, dat er geen kleurstoffen worden toegevoegd.

Dit is niet de laatste nieuwe lancering van Hooghoudt. De Groninger distillateur laat weten volgend jaar nog meer nieuwe jenevers op de markt te brengen. Ik hoop stiekem op jenevers waarbij de smaakextracten en aromadistillaten worden aangevuld met een groter aandeel ouderwetse moutwijn en eventueel rijping op houten vaten.

Ik stel voor dat we nu gezamenlijk het lied “Ik Hou Van Holland” inzetten.’

Zuidwester

From → Hooghoudt

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: